hartiestiÎntâlnirea dintre un specialist în accesarea fondurilor europene și cetățenii din Hârtiești, întâlnire mijlocită de conducerea Primăriei, nu a rămas fără ecou. În afară de numărul mare al celor interesați să-și dezvolte o afacere din comună, au fost prezente și persoane din afara localității, din zone limitrofe. Majoritatea este interesată de Măsura 6.3 - ”15 .000 de euro pentru ferme mici”. ”Chiar nu ne așteptam ca oamenii să fie atât de interesați în a accesa fonduri europene. După informarea inițială, cetățenii au început să vină la primărie, pentru a discuta punctual ce trebuie să facă fiecare, în funcție de ce nume dorește să realizeze. Îi așteptăm pe toți cu interes și bucurie, iar efectele nu vor întârzia să apară.”, spune primarul Ion Cosmin Ștefan.

Terenuri reintrate în patrimoniul comunei
Două terenuri aflate în proprietatea Primăriei, dar pentru care nu existau fizic documente doveditoare, au reintrat în patrimoniul comunei. Demersurile sunt importante pentru proiectele de investiții ce vor urma.
”Procedura este una legală și foarte simplă, după care se face cadastrare și intabulare. Este vorba de terenul de lângă Căminul Cultural și cel de lângă terenul de fotbal. De ce spun că era foarte important să avem documentele care să ateste proprietatea: dorim să depunem proiecte pentru construirea unui Cămin Cultural nou, respectiv a unei baze sportive, prin Compania Națională de Investiții. Clădirea actuală a edificiului de cult este foarte veche, nu mai prezintă siguranță, nu este compartimentată adecvat, nu există o sală de conferințe și nici dotări moderne. Baza sportivă este mai mult decât necesară pentru tineri și promovarea sportului, a unui stil de viață sănătos în comunitate”, a explicat edilul șef din Hârtiești.