nucsoara copii meci 2Voluntarii Asociației ”Casa Bună” le-au făcut o nouă bucurie copiilor din comuna Nucșoara. La mijlocul lunii iunie, 22 de copii din Nucșoara au mers pe Arena Națională, pentru a participa la meciul dintre Ucraina și Macedonia de Nord, din cadrul Euro 2020. Copiii au avut ocazia de a intra pe teren înaintea începerii meciului, bucurându-se de o experiență de neuitat.

Nu este însă aceasta prima acțiune umanitară a Asociației ”Casa Bună”, condusă de activistul Valeriu Nicolae, pentru copiii din Nucșoara. De 1 iunie, copiii din satul Slatina au primit echipamente sportive și dulciuri din partea asociației, iar anul trecut voluntarii asociației au instalat calculatoare la școala veche din Nucșoara. Aici se va construi un centru pentru activități educative și recreative pentru copiii din comunități defavorizate, proiect derulat de Asociația ”Casa Bună” și  Primăria comunei Nucșoara.

Căminul, gata luna viitoare
Vara aceasta vor fi gata lucrările de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural Nucșoara. Acestea au fost realizate din fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean. Autoritățile locale își propun să dea în folosință căminul în jurul datei de 15 iulie. Și celălalt proiect aflat în derulare în comună, alimentarea cu apă a satului Slatina, se apropie de final. ”Suntem în așteptarea instalațiilor SCADA pentru monitorizarea și controlul apei. Acestea vin din America și durează mai mult transportul. Odată ce vor sosi și vor fi montate, putem spune că alimentarea cu apă este gata. Vom face apoi un proiect separat pentru racordurile la rețea. Acestea nu sunt incluse în proiectul finanțat prin PNDL 2”, declară primarul Ion Cojocaru.