stefan cel mare primarSistemul de alimentare cu apă al comunei Ștefan cel Mare a fost îmbunătățit prin lucrări executate de administrația locală cu fonduri proprii. Până în luna iunie, din cele patru foraje de apă ale localității, doar două funcționau propriu-zis. ”Unul dintre foraje nu funcționa de patru ani, iar celălalt mergea la parametrii scăzuți. În luna iunie am refăcut și pus în funcțiune cele două foraje. Am cumpărat pompe noi pentru alimentarea cu apă și două stații de clorinare, pentru o calitate cât mai bună a apei”, precizează primarul Ion Parpală. Așadar, din această vară, alimentarea cu apă a comunei Ștefan cel Mare va funcționa la capacitate maximă, evitându-se astfel și problemele cauzate de consumul sporit de apă din timpul verii.

Proiect pentru asfaltare
Autoritățile comunei Ștefan cel Mare au demarat de curând actualizarea unui proiect ce vizează asfaltarea a 4 km de drumuri locale. Conform reprezentanților primăriei, documentația și licitația lucrărilor de modernizare a drumurilor ar urma să fie gata în toamnă, iar ulterior, în funcție și de vreme, să fie demarate lucrările propriu-zise. ”Drumurile sunt localizate în ambele sate, Glavacioc și Ștefan cel Mare. Este vorba de DC 131 (2km) și DC 446 (1 km), în satul Glavacioc și DC 445 (800 metri) în satul Ștefan cel Mare, limita de județ cu Dâmbovița”, declară primarul Ion Parpală.

Lămpi noi
În prima luna de vară au continuat lucrările de modernizare a iluminatului public din localitate, prin montarea a 30 de lămpi economice. De altfel, administrația din Ștefan cel Mare a făcut achiziție pentru încă 100 de noi lămpi ce urmează a fi montate pe străzile din comună. Lămpile au o garanție de trei ani. Pe de altă parte, autoritățile caută în continuare medic stomatolog pentru dispensarul din Ștefan cel Mare. Detalii pot fi oferite persoanelor interesate la sediul Primăriei Ștefan cel Mare.