bughea de jos primar 1Conform declarațiilor primarului Ion Tănăsescu, în maxim două săptămâni se va emite ordinul de începere pentru modernizarea drumului Valea Ciocanului, obiectiv pentru care administrația locală a obținut fonduri printr-un proiect depus în cadrul Grupului de Acțiune Locală. În paralel, va fi modernizat iluminatul public. ”Este un drum important pentru comunitate, dar și o cale de acces cu valoare turistică pentru asigurarea accesului la așezământul monahal Mănăstirea Valea Ciocanului, monument istoric și de patrimoniu local.”, spune edilul.

În câteva zile se va semna contractul de finanțare pentru o investiție ce se va derula prin Agenția pentru Protecția Mediului - modernizarea iluminatului public în localitate. „Se vor monta 686 de lămpi economice, cu led, în toată comuna. Conform documentației, asta înseamnă 8 km de rețea electrică. Vom avea iluminat din stâlp în stâlp pe toate străduțele și în toate cătunele, prin proiect asigurându-se concomitent și mentenanța. Este un obiectiv care, pe lângă sporirea gradului de confort al comunității, vizează și siguranța cetățenilor”, afirmă primarul din Bughea de Jos.
Pentru a folosi banii de la bugetul local cât mai eficient, conducerea administrației încearcă să profite de toate granturile pe fonduri externe. Astfel, a fost depusă solicitare de finanțare pentru accesarea fondurilor norvegiene, pentru realizarea proiectului tehnic în vederea modernizării prin asfaltare a drumului din Valea Măcelarului. ”Drumul face legătura dintre comunitatea de rromi și restul localității și are o lungime de 1,5 km. Vom începe modernizarea lui cu bani din bugetul propriu - excedentul bugetar - bani pe care i-am păstrat în acest scop. Pe parcurs vom căuta și atragerea altor surse pentru finalizarea lucrărilor”, a mai punctat primarul Ion Tănăsescu.