stoenestiAdministrația comunei Stoenești continuă în această perioadă lucrările la captarea de apă din punctul Lunca Gârtii. Acestea presupun realizarea unui foraj, execuția unei aducțiuni, a unei stații de clorinare și amenajarea unui bazin de înmagazinare a apei. Potrivit primarului Ion Marin, lucrările vor fi gata în trei săptămâni, acestea fiind executate în regie proprie. Un număr de 100 de familii din zona respectivă vor beneficia de investiție.


În scurt timp vor fi demarate și lucrări de proiectare pentru modernizarea centrului localității. Acestea prevăd modernizarea unor drumuri locale, amenajarea trotuarelor și relocarea cablurilor de energie electrică în subteran. În paralel, Consiliul Județean ar urma să modernizeze drumul județean.

Fonduri pentru canalizare
Administrația locală a primit de la Consiliul Județean suma de 300.000 de lei pentru lucrările la sistemul de canalizare. Proiectul se derulează prin PNDL 2 și presupune realizarea rețelei de canalizare cât și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă din comună. La acest moment lucrările de încadrează în grafic și sunt șanse să fie finalizate chiar anul acesta. Și în ceea ce privește proiectul pentru introducerea gazelor în localitate sunt vești bune. ”De la Ministerul Dezvoltării ni s-au cerut documente noi, pentru clarificare, ceea ce este un semn bun. Ne gândim ca asta înseamnă că urmează să fie alocate finanțări pentru proiectele de gaze. Că investiția se va concretiza în perioada următoare”, declară primarul Ion Marin.

Parastas de Ziua Eroilor
Eroii comunei Stoenești au fost omagiați de autoritățile locale de sărbătoarea Înălțării. La toate monumentele închinate bravilor luptători au avut loc slujbe religioase de pomenire și au fost depuse coroane de flori. Mai mult, administrația locală a organizat un parastas în memoria eroilor căzuți pentru patrie, cu pomană pentru toți bătrânii din localitate.