rociu 1Victor Mihai Bălășoiu este noul primar al comunei Rociu, în urma validării rezultatelor alegerilor parțiale desfășurate duminică, 27 iunie. De profesie economist, tânărul de 32 de ani îi succede în funcție tatălui său, Aurel Bălășoiu, ales deputat de Argeș la alegerile parlamentare de anul trecut.
Victor Mihai Bălășoiu a candidat din partea Partidului Social Democrat, obținând peste 72% din voturile valabil exprimate. „Ziua de 27 iunie 2021 a fost cel mai important examen pentru mine. Vă mulțumesc pentru susținerea atât de mare! Votul dumneavoastră reprezintă încrederea pe care mi-ați acordat-o, dar în același timp mă responsabilizează. De acum începem munca pentru Rociu!”, s-a adresat Victor Bălășoiu pe Facebook concetățenilor săi, imediat după aflarea rezultatului votării.

Ziua Eroilor, sărbătorită la monumentele din comună
Înălțarea Domnului, precum și Ziua Eroilor, sărbătoare națională dedicată celor care s-au jertfit pentru obținerea independenței și apărarea patriei a fost marcată și în comuna Rociu. În acest an, Ziua Eroilor a fost marcată de autoritățile din comuna Rociu prin depuneri de coroane si momente religioase în memoria celor care s-au jertfit pentru țară. De asemenea, copiii de la școlile din comună au prezentat un frumos program artistic, cu poezii și cântece patriotice.
”Comemorăm astăzi Eroii Neamului românesc. Avem o datorie ca la fiecare sărbătoare să-i comemorăm, cu profundă recunoștință, pe toți cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru ca noi să trăim astăzi într-o țară independentă și suverană, în care ne putem bucura de libertate”, a declarat primarul interimar, Claudiu Stan. La manifestările prilejuite de Ziua Eroilor au participat reprezentanți ai administrației publice locale, ai instituțiilor publice, copii și numeroși locuitori ai comunei.