darmanestiAdministrația din Dârmănești derulează în această perioadă lucrări la infrastructura rutieră, care vizează două drumuri de interes local. Este vorba de drumul lui Manoloiu și Drumul lui Briceag, ambele urmând a fi asfaltate. „Au fost executate în această perioadă șanțuri betonate pe Drumul lui Manoloiu, iar până în decembrie sperăm să îl și asfaltăm. Drumul lui Briceag a fost asfaltat deja pe jumătate din distanță. Și aici au fost realizate șanțuri betonate, pe o lungime de 500 de metri. Anul acesta vom continua lucrările și la sala de sport, pentru realizarea căreia am primit recent suma de 300.000 de lei de la Consiliul Județean. Estimăm ca până la finele anului să reușim să montăm acoperișul.

Odată cu intrarea copiilor în vacanță, vom face o evaluare a stării sălilor de clasă. Intenționăm să efectuăm renovări acolo unde se impune, respectiv în sălile folosite pentru desfășurarea actului educațional. E vorba în primul rând de două clase la Piscani. De asemenea, am finalizat proiectul pentru mini-terenul de sport pe care vrem să-l amenajăm la școala de centru, astfel că vom scoate lucrarea la licitație, pe SEAP. În funcție de încasările la bugetul local, intenționăm să realizăm măcar jumătate din lucrări anul acesta.
Din punct de vedere agricol, ploile din această perioadă nu au afectat culturile vegetale ori pomicole din zonă. În schimb, fânețele s-au degradat în urma cantităților mari de precipitații.”, spune Emilian Ciolan, primarul din Dârmănești.