acorDe circa un an de zile, în cadrul Asociației Comunelor din România (ACoR) a luat ființă Liga Primarilor Sportivi, formată din primari în funcție, majoritatea foști sportivi. Între 11 și 13 iunie, echipa de fotbal a ACoR s-a aflat la Bascov, unde a susținut un meci amical cu echipa similară a ACoR Argeș. „Au fost peste 20 de primari din foarte multe județe: Botoșani, Hunedoara, Caraș-Severin, Iași, Timiș, Dolj, Olt, Dâmbovița, Giurgiu. Din partea ACoR Argeș s-au aflat pe teren sau în tribune primarii din Albeștii de Muscel, Miroși, Budeasa, Boteni, Bradu. Primarul din Pitești, Cristian Gentea, a fost golgheterul partidei, cu 4 goluri reușite!


Vineri seara au făcut un antrenament la Baza Sportivă din localitate, iar sâmbătă a avut loc partida. Dincolo de meciul în sine, încheiat la egalitate, 5-5, s-au purtat discuții informale legate de teme care interesează administrațiile din mediul rural: PNNR, viitorul PNDL 3 etc. Pe parcursul șederii, oaspeții au vizitat Baza Nautică Bascov, terenurile de tenis din incinta Complexului Star, dar și Catedrala, noul spital și sala de sport de la Mioveni. În mijlocul nostru s-a aflat, pentru o jumătate de oră, și fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

Evenimentul a fost organizat la nivel de ACoR România, gazdă fiind comuna Bascov, ocazie cu care vreau să mulțumesc primarului de acolo, Gheorghe Stancu, totodată și vicepreședinte al ACoR Argeș, pentru sprijinul acordat. O parte din cheltuieli, respectiv cazarea și masa oaspeților, au fost suportate din fondurile ACoR Argeș.”, a detaliat primarul din Albota, Ion Dumitru, președintele ACoR Argeș.