stoenestiDin vara aceasta, locuitorii satului Lunca Gârtii nu vor mai avea probleme cu livrarea apei, garanția constituind-o lucrările pe care administrația comunei Stoenești le desfășoară în această perioadă în zona respectivă. ”Captarea de apă de la Lunca Gârtii va fi gata într-o lună și jumătate. În vară nu vor mai fi probleme cu livrarea apei în acest sat. Forăm un puț în albia majoră  a râului Dâmbovița, apa va fi stocată într-un bazin, iar distribuția se va face prin cădere. 100 de familii vor beneficia de această lucrare, iar rețeaua de alimentare cu apă va fi îmbunătățită”, declară primarul Ion Marin.

Sistemele de utilități, în lucru
Continuă lucrările și la proiectul de reabilitare a rețelei de apă și realizare a sistemului de canalizare, derulat prin PNDL 2. Urmează să fie montat bazinul de înmagazinare a apei, cu o capacitate de 300 mc, iar apoi se va trece la realizarea stației de epurare. Ulterior se vor executa branșamentele la rețeaua de alimentare cu apă și racordurile la sistemul de canalizare menajeră. Conducerea Primăriei Stoenești speră ca anul acesta să finalizeze lucrările din proiect. Consiliul Județean Argeș a alocat suma de 300.000 de lei pentru realizarea branșamentelor la apă și a racordurilor la canalizare. 

Proiectare pentru asfaltare
În scurt timp vor fi demarate lucrările de proiectare pentru asfaltarea a 4 km de drumuri comunale. Autoritățile locale au în plan ca până în toamnă să finalizeze ceea ce ține de proiectare, astfel încât apoi să se apuce de asfaltare. Este vorba de tronsoane de drumuri din mai toate satele comunei. Lucrările vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local.