stefan cel mare primarAutoritățile comunei Ștefan cel Mare fac demersuri pentru a extinde aria serviciilor medicale oferite cetățenilor, în sensul că se dorește punerea în funcțiune a unui cabinet stomatologic în cadrul dispensarului uman. ”În locația dispensarului funcționează un cabinet de medicină de familie și o farmacie. Suntem în discuții cu un medic stomatolog pentru a-l aduce în localitate. Deasupra dispensarului avem spațiu pentru locuit, deci îi putem asigura și locuință. Sperăm să-l putem convinge. Un cabinet stomatologic ar fi extrem de util cetățenilor comunei Ștefan cel Mare”, declară primarul Ion Parpală.

În localitate continuă în această perioadă acțiunile dedicate curățeniei de primăvară, lucrări realizate de administrația locală cu ajutorul angajaților, al beneficiarilor Legii 416 și al utilajelor proprii. Se face curățenie pe DJ 659, dar și pe străzile laterale, Carol I, Marin Preda etc.

Măsurători pentru gaze
Primăria Ștefan cel Mare a semnat acordul de asociere cu comunele Șelaru (Dâmbovița) și Sârbeni (Teleorman) în vederea depunerii proiectului pentru finanțarea rețelei de gaze. ”Am trimis adresa către Transgaz pentru lucrări, și s-au făcut ridicări topo și studiul geo pentru rețeaua de gaze. După ce vom aproba bugetul, vom încheia contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru gaze”, precizează primarul Ion Parpală.
Un alt proiect pe care administrația comunei Ștefan cel Mare îl pregătește pentru anul acesta vizează extinderea rețelei de canalizare. La momentul actual, în comună sunt funcționali 9 km de rețea deserviți de o stație de epurare. Autoritățile vor să extindă rețeaua cu circa 6-7 km într-o primă etapă, urmând ca ulterior să caute surse de finanțare pentru alte lucrări de extindere.