albesti de argesCu un buget mai mic cu aproximativ 3,5 miliarde față de cel aferent anului trecut, administrația din Albeștii de Argeș încearcă să-și reconsidere prioritățile. În acest sens, primarul Gabriel Popa se va consulta și cu cetățenii, în cadrul unei dezbateri publice.

”Înainte de ședința de Consiliu Local prin care vom adopta bugetul, vom face dezbatere publică pe marginea hotărârilor cu privire la direcția unde se vor duce sumele de care dispunem, ce investiții sunt prioritare și ce proiecte amânăm sau la care renunțăm, din lipsă de fonduri. Noi aveam în plan continuarea campaniei de asfaltare din surse proprii. Este evident că nu vom putea continua cu bani de la buget, singura alternativă viabilă rămânând atragerea unui grant cu care să putem continua modernizarea drumurilor. Amenajarea de trotuare în centrul localității și modernizarea centrului civic este, de asemenea, o investiție din  fonduri proprii pe care trebuie să o regândim. Sperăm în ajutorul Consiliului Județean, măcar pentru asigurarea co-finanțărilor la proiectele pe care le avem în derulare”, declară primarul Gabriel Popa.
Pe lista obiectivelor de realizat pentru acest an se află și implementarea unui proiect pentru plătirea taxelor și impozitelor online, un altul pentru realizarea nomenclaturii stradale, dar și modernizarea sistemului de alimentare cu apă, prin retehnologizarea rețelei. ”Dorim atât realizarea rețelei cu apă curentă în cătunul Florieni, cel mai probabil prin realizarea unui mic foraj în zonă, dar și eliminarea furturilor de apă și pierderilor la nivelul întregii comune, prin montarea de echipamente digitale care să  asigure o monitorizare eficientă a sistemului”, a mai spus edilul șef.
Din păcate, până la momentului de față, conducerea Primăriei nu a primit nicio veste despre situația proiectelor depuse spre finanțare la Compania Națională de Investiții sau Ministerul Dezvoltării.