leresti”Avem un buget mai mic cu 700.000 lei, un buget practic de funcționare, din care nu ne rămâne foarte mult pentru dezvoltare și investiții. Cu toate acestea, noi vom încerca să nu tăiem de pe listă niciun proiect pe care ni l-am propus.”, declară primarul Marian Toader. Prin urmare, cea mai importantă investiție care va fi demarată curând, cu fonduri de la buget, rămâne amenajarea pieței din Lerești, obiectiv care este în momentul de față în fază de proiectare. ”Avem mari șanse să intrăm la finanțare, prin Compania Națională de Investiții, cu proiectul privind construirea unei săli de sport. Construcția va fi amplasată lângă stadion și sperăm să fie de capacitate mare, cu 180 de locuri. Trimitem în continuare documentele solicitate referitoare la amplasament, pentru a trece în faza de achiziții”, spune edilul șef.

O mare problemă cu care se confruntă conducerea administrației din Lerești este apariția unui număr mare de urși în localitate. ”Noi am făcut adrese la Minister și sperăm ca cei în măsură să intervină cât mai curând, pentru a nu se întâmpla vreo nenorocire. În afară de pericolul pentru localnici, zona noastră este tranzitată de mulți turiști, iar animalele sunt din ce în ce mai agresive. Una dintre soluții, pentru a nu se ajunge la extreme, ar fi relocarea urșilor care creează probleme”, spune șeful executivului.
Începând din această lună, primarul comunei Lerești face parte din conducerea ACoR Argeș, deținând funcția de vicepreședinte al structurii, alături de primarii din Boteni, Bascov, Băbana, Mărăcineni și Budeasa.