stoenesti canalizare 2Mai mult de jumătate din lucrările incluse în proiectul de înființare a rețelei de canalizare în comuna Stoenești au fost realizate până la acest moment. Proiectul este finanțat prin PNDL 2 și are termen de finalizare anul acesta. ”Se lucrează la canalizare, am reluat lucrările de la data de 1 martie. Mai avem de introdus conductele pe un traseu destul de mic și apoi se va trece la captarea de apă și la stația de epurare pentru canalizare. Anul acesta va fi gata sistemul”, declară primarul Ion Marin.
În continuare se așteaptă finanțare pentru proiectul de introducere a gazelor în comună. Proiectul a fost depus în două serii, prima oară în cadrul FDI, fiind și aprobat la finanțare, iar ulterior la Ministerul Dezvoltării. Licitația pentru proiectul de gaze este realizată, astfel că în momentul în care se va aproba finanțarea, lucrările pot începe.

Așa cum se obișnuiește înainte de Paște, în comuna Stoenești a început curățenia de primăvară. Sunt curățate șanțurile, este defrișată vegetația nedorită și se salubrizează spațiile care aparțin de domeniul public. Profitând de vremea bună, toți locuitorii comunei au fost chemați să participe la acțiune. Astfel de activități de igienizare se derulează pe parcursul întregului an, însă cele mai importante sunt în fiecare primăvară, înaintea Sărbătorilor de Paște.