sapata primar 2019 1Conducerea Primăriei Săpata speră ca anul acesta să înceapă lucrările de modernizare a drumului comunal Găinușa – Dealu Bradului. Proiectul privind asfaltarea drumului se află pe listă sinteză a investițiilor finanțate prin CNI, în cadrul Programului Național de Construcții de interes public sau social (PNCIPS). Lucrările prevăd modernizarea a circa 6 km de drum comunal, precum și amenajarea șanțurilor și a podețelor la intrarea în gospodării.  ”Ne dorim, de asemenea, să începem modernizarea podurilor din punctele Ciobești și Dragomirești. Demararea lucrărilor depinde însă de eliberarea unor avize de Mediu. Mai avem în plan pentru anul acesta să reabilităm și să modernizăm Școala ”Alexandru Guță” Găinușa, cu sprijinul Consiliului Județean”, declară primarul Laurențiu Micu.

Vremea bună și apropierea sărbătorilor de Paște au condus la demararea activităților de curățenie pe raza comunei Săpata, începând din cea de-a doua parte a lunii martie. S-au făcut decolmatări, în special în zona pârâului Rogojelu, acolo unde precipitațiile abundente de la începutul lunii au condus la o eroziune a malului la limita de proprietate. Lucrările de primăvară vor continua cu reamenajarea șanțurilor și pietruirea drumurilor locale.
În ceea ce privește bugetul de anul acesta, conform autorităților locale, cifrele sunt asemănătoare cu cele de anul trecut. Funcționarea administrației locale și a instituțiilor publice va fi asigurată, însă probleme vor fi la capitolul ”Dezvoltare”, acolo unde fondurile sunt destul de mici.