barlaPrimăria Bârla are depuse două proiecte la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru care așteaptă răspuns privind alocarea finanțărilor. Primul dintre acestea vizează asfaltarea a aproximativ 16 km de drumuri comunale, iar cel de-al doilea are în vedere extinderea rețelei de canalizare în localitate. ”Avem studiu de fezabilitate făcut pentru extinderea cu 19 km a rețelei de canalizare, pe traseul Malu – Mozăceni. Momentan există rețea de canalizare în satele Bârla, Mozăceni și Podișoru. Sperăm să primim finanțare pentru ambele proiecte astfel încât în scurt timp să ne apucăm de lucru”, declară primarul Gheorghe Voicu.

La momentul actual se află în derulare proiectul de dotare a Căminului Cultural Mozăceni Vale, derulat cu fonduri europene și contribuția autorităților locale. Căminul a fost reabilitat și modernizat cu fonduri europene în cursul anului trecut. Pentru un alt proiect, cel de amenajare a unui teren multifuncțional de sport în satul Urlueni, reprezentanții AFIR trebuie să se pronunțe asupra eligibilității proiectului. Terenul de sport va fi realizat anul acesta.
Continuă în localitate lucrările specifice sezonului de primăvară. ”S-au făcut defrișări și curățenie în zona Bârla, de-a lungul drumului județean, dar urmează să intrăm și pe alte străzi. De asemenea, grederuim drumurile după sezonul de iarnă. Vom continua și în luna aprilie aceste acțiuni”, precizează edilul din Bârla.

Centru de vaccinare
Pe de altă parte, după data de 1 aprilie, în comuna Bârla, ar urma să fie deschis un centru de vaccinare împotriva COVID 19. Spațiul destinat imunizării oamenilor se află în incinta Centrului de Permanență Medicală din satul Mozăceni Vale. Demararea procesului de vaccinare depinde doar de aprovizionarea cu dozele de ser necesare, întrucât infrastructura medicală este asigurată la centrul din comuna Bârla, iar un număr de 6 medici sunt pregătiți pentru activitate.