mosoaia primar 3Conducerea administrației locale din comuna Moșoaia are pe lista de priorități pentru anul acesta modernizarea drumurilor comunale, dar și continuarea lucrărilor la anumite clădiri destinate desfășurării procesului instructiv-educativ, clădiri începute de mai mulți ani, a căror stare se deteriorează pe zi ce trece. Introducerea canalizării în toată comuna, precum și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă sunt, de asemenea, în atenția executivului.
La capitolul infrastructură rutieră, conform declarațiilor primarului Ion Necula, au fost întocmite mai multe proiecte pentru asfaltarea anumitor tronsoane.

”Avem în lucru, pe fonduri proprii, asfaltarea drumului din Stoenari, în lungime de 1,4 km, sat în care avem toate utilitățile. S-a turnat primul strat de asfalt, urmează al doilea. Am depus la Compania Națională de Investiții un proiect ce se află în analiză pentru modernizarea drumurilor din Dealul Viilor, Hințești și Dealului, în lungime totală de aproximativ 5,5 km. Tronsoanele din Hințești și Dealul Viilor au fost asfaltate demult, însă au fost deteriorate în urma lucrărilor. Dorim să întocmim documentația pentru asfaltare și pentru tronsoanele de lângă Pitești, cum ar fi Drumul Morii, însă trebuie întâi să finalizăm lucrările de canalizare din aceste zone.”, explică edilul șef.
Conducerea primăriei Moșoaia a mai depus la Compania Națională de Investiții și documentația pentru finalizarea construcției școlii din Moșoaia, clădire începută acum mulți ani, firma respectivă care a câștigat licitația fiind în faliment. ”Am avut întâlniri și cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean cu privire la cum putem rezolva problema, în sensul în care suma necesară pentru finalizarea obiectivului depășește cu mult devizul inițial. Față de ultima evaluare din 2018, deja sunt în plus peste 10 miliarde de lei vechi. Din acest considerent, fiind un efort foarte mare pentru bugetul local, am depus solicitare de finanțare la Compania Națională de Investiții”, a declarat viceprimarul localității, Adrian Frântură.
Clădirea școlii vechi din Smeura și cea de lângă primărie în care trebuia să funcționeze un Centru de zi pentru copii sunt, de asemenea, pe lista conducerii Primăriei Moșoaia, pentru a le reabilita și găsi întrebuințare în folosul comunității. ”De fapt, la Smeura, vechea clădire trebuie dărâmată și în locul ei construită o grădiniță. Avem începută o construcție în acest sens. Există foarte mare cerere din partea localnicilor, Smeura fiind cel mai mare sat al localității. Grădinița este necesară pentru stoparea migrației copiilor către Pitești. În ceea ce privește clădirea Centrului de zi, dorim să-l transformăm în grădiniță cu program prelungit și să inițiem aici diverse cursuri pentru copii - de la dans, până la logopedie, în funcție de solicitări”, a mai menționat viceprimarul localității.

Un gând bun, sincere felicitări și urări de bine tuturor femeilor. La mulți ani, de 8 Martie!
Primăria și Consiliul Local Moșoaia
Primar, Ion Necula