suseni2021 se anunță un an plin de provocări, însă unul cu investiții în comuna Suseni. Mai multe obiective finanțate din fonduri europene, guvernamentale și locale ar urma să fie finalizate anul acesta și anul viitor. Pe lista investițiilor se numără Grădinița Suseni, Centrul Cultural Suseni, asfaltarea a 8 km de drumuri comunale și, nu în ultimul rând, începerea demersurilor pentru introducerea gazelor în comună.

”La momentul actual nu avem multe certitudini cu privire la bugetul pentru anul în curs. Nu știm ce sume vor fi repartizate, ce fel de cheltuieli și în ce cuantum avem de suportat din bugetul propriu etc. În atare condiții, nu putem decât să ne dorim să ducem la bun sfârșit obiectivele pe care le avem în derulare. Mă refer aici la Grădinița Suseni, obiectiv finanțat din fonduri europene, care trebuie să fie gata în toamnă. De asemenea, trebuie executate lucrări în completare la proiectul de asfaltare a celor 8 km de drumuri comunale. Trebuie făcute acostamentele, trasate marcajele, mai sunt de amenajat podețe. Este un proiect derulat cu fonduri proprii, vom relua lucrările când vom avea buget și vom ști ce sume avem disponibile pentru dezvoltare. Se lucrează în continuare la Centrul Cultural Suseni, investiție derulată cu fonduri guvernamentale, prin CNI. Lucrările vor continua pe tot parcursul anului”, declară primarul Doru Radu.
Începând din luna ianuarie, taxele și impozitele locale se pot achita la sediul Primăriei Suseni. Deja un număr semnificativ de cetățeni s-au prezentat să-și achite obligațiile fiscale, dorind să beneficieze și de reducerea cu 10% a sumei de plată acordată până la data de 31 martie. Primăria Suseni nu a majorat taxele și impozitele locale în 2021, singura modificare fiind indexarea acestora cu rata anuală a inflației.