stoenestiTrei mari direcții de acțiune sunt vizate anul acesta de către conducerea administrației locale din Stoenești: continuarea implementării proiectului ce vizează modernizarea rețelei de apă și introducere a sistemului de canalizare, amenajarea și modernizarea centrului civic și obținerea finanțării pentru introducerea sistemului de gaze naturale în localitate.„Sistemul de canalizare este finalizat în proporție de 50%, iar investiția va continua în același ritm alert și anul acesta. Separat, cu bani din bugetul propriu, vom începe branșările la sistem”, a explicat primarul Ion Marin.

Din resurse financiare proprii, administrația din Stoenești și-a propus și amenajarea și modernizarea centrului civic. „Nu doresc doar amenajarea de trotuare, borduri, asfalt și plantarea de tei și arbuști, ci și mutarea rețelei electrice în subteran. Este un proiect amplu, care va schimba cu totul fața localității”, explică edilul șef.
Cel de-al treilea obiectiv important, și anume alimentarea cu gaze a localității, va fi posibil dacă se vor atrage fonduri europene printr-un proiect depus la Ministerul Dezvoltării. „Documentația presupune o asociere între municipiul Câmpulung și comunele Stoenești, Cetățeni și Godeni, pentru a obține un punctaj cât mai bun. După cu se știe, noi am avut un contract de finanțare semnat cu FDI, pentru alimentarea cu gaze și nu a fost respectată promisiunea cum că aceste contracte semnate vor fi preluate de Ministerul Dezvoltării și finanțate, așa cum era normal. Nu am altă soluție decât să o iau de la capăt, în speranța că până la urmă politicienii cu putere de decizie la nivel înalt vor respecta ceea ce promit”, a mai declarat primarul Ion Marin.