mozaceni primarPrincipalul obiectiv al autorităților comunei Mozăceni pentru anul în curs îl constituie asigurarea accesului cetățenilor la rețeaua de canalizare, proiect în curs de realizare prin PNDL 1. ”În condițiile în care vom beneficia de o suplimentare a fondurilor de la Guvern pentru proiectul de canalizare, ne dorim ca anul acesta să finalizăm tronsonul II al rețelei, tronsonul Mozăceni, și să asigurăm astfel accesul tuturor oamenilor la rețeaua de canalizare”, declară primărița Liana Corina Dună.
La finalul anului trecut, în localitate a fost recepționat primul tronson al rețelei de canalizare - Babaroaga.  Rețeaua de canalizare și epurare a apelor uzate menajere a comunei Mozăceni va avea o lungime de 11,5 km și două stații de epurare.

Proiecte în vizor
Un alt proiect creionat pentru 2021 este cel de asfaltare a DC 98 Mozăceni – Zidurile. Acesta a fost inclus pe lista-sinteză a investițiilor ce urmează a fi finanțate în cadrul Programului Național de construcții de interes public sau social (PNCIPS) prin CNI (Compania Națională de Investiții). Pe de altă parte, autoritățile din Mozăceni au depus la Fondul de Mediu un proiect pentru modernizarea iluminatului public. Conform documentației, în localitate ar urma să fie montate lămpi de înaltă eficiență energetică cu sistem de dimming pentru dozarea inteligentă a energiei electrice prin reducerea intensității luminoase.
Taxele și impozitele locale aferente anului în curs nu au fost majorate în comuna Mozăceni, fiind doar ajustate cu rata inflației conform legislației în vigoare. Cetățenii sunt așteptați la sediul Primăriei pentru achitarea obligațiilor fiscale. Cei care plătesc până la data de 31 martie beneficiază de o reducere cu 10% a sumei totale de plată.