albestii de argesÎnceputul de an vine cu vești bune în localitatea Albeștii de Argeș. Cât de curând va fi organizată de către Compania Națională de Investiții licitația pentru atribuirea contractului privind construirea unei săli de sport. „Prin hotărâre de Consiliu Local a fost predat amplasamentul și au fost luate absolut toate avizele necesare. Dincolo de faptul că finanțarea pentru acest obiectiv este asigurată de CNI, Compania se ocupă și de licitație și de construcția propriu-zisă.”, a declarat primarul din Albeștii de Argeș, Gabriel Popa.

Edilul șef speră ca și pentru asfaltarea drumurilor din localitate să  obțină finanțare prin Compania Națională de Investiții. „Încă nu am finalizat cadastrarea și intabularea tuturor tronsoanelor pentru care dorim să depunem solicitare pentru modernizare prin asfaltare. Este vorba de 10 km de drumuri, din toată localitatea. Dacă nu vom reuși să atragem fonduri de la CNI, o să încercăm să continuăm asfaltarea din fonduri proprii, la fel cum am procedat anul trecut”, spune șeful executivului.
Proiectele de viitor ale administrației locale cuprind și extinderea rețelei de canalizare în satul Dobroțu (100 de gospodării) și cătunul Florieni.
„Încercăm să găsim un grant pe care să depunem proiectul. Fiind vorba de canalizare, este imposibil să găsim resurse financiare din bugetul local, de aceea singura soluție pentru realizarea obiectivului rămân fondurile guvernamentale sau europene. Dorim, totodată, cu bani de la Guvern, să realizăm și extinderi ale rețelelor de gaze naturale. Nu avem această utilitate deloc în Doblea și Brătești.”, a explicat primarul din Albeștii de Argeș.
În schimb, cu fonduri poprii, administrația locală va continua amenajarea trotuarelor în centrul localității, pe linia principală a drumului, pentru siguranța cetățenilor și a copiilor din localitate.