vulturestiPrimul demers pe agenda din acest an a autorităților locale din Vulturești este finalizarea procedurilor de constituire a societății ce se va ocupa la nivel de comună cu gestionarea sistemelor de apă și canalizare. „Cu această firmă vom realiza și branșările gospodăriilor la rețeaua de canalizare. Cetățenii vor plăti un preț mai mult decât simbolic pe proiect, urmând a achita manopera și materialele necesare pentru a fi branșați la sistem. Prioritatea noastră este să punem în funcțiune această rețea, iar cetățenii să beneficieze de această utilitate”, a declarat primarul Liviu Poșircă.

Cu bani de la bugetul local și sprijin de la Consiliul Județean conducerea Primăriei și-a propus realizarea unei lucrări importante pentru locuitorii din Mâzgana. „Este vorba de pietruirea drumului local din vecinătatea pârâului Mâzgana, concomitent cu realizarea de gabioane de susținere de mal, pe o lungime de 200 metri. Obiectivul este absolut necesar, deoarece valea este mereu inundată, iar cele 30 de gospodării din zonă sunt mereu puse în pericol. Proiectul este realizat și avizele, în mare parte, obținute”, a explicat edilul din Vulturești.
Pentru atragerea de fonduri europene în vederea realizării alimentării cu gaze naturale a localității s-a procedat la refacerea studiului de fezabilitate pentru a include componente „smart” în cadrul sistemului, așa cum prevede ghidul de finanțare. „Suntem asociați cu localitatea Davidești, pentru a avea punctaj bun ca număr de locuitori și, respectiv, de viitoare branșări, iar sistemul inteligent presupune în principal echipamente de monitorizare a consumului și semnalare a problemelor”, a mai spus șeful executivului din Vulturești.