albestii de arges scoala 1Conducerea administrației din Albeștii de Argeș a depus documentația pentru achiziționarea echipamentelor IT pentru dotarea școlilor în contextul pandemiei. Au fost solicitate tablete, laptopuri, videoproiectoare și table interactive. ”În fapt, este vorba de o dotare cu multiple echipamente extrem de necesare în general desfășurării în bune condiții a actului educativ. De aceea, am inclus și videoproiectoare și table inteligente în cererea noastră. Oricum, la momentul de față nu avem suficiente tablete. Am achiziționat cu bani de la buget 100 de bucăți, pentru cei care chiar nu aveau cu ce se descurca, dar pentru a acoperi necesarul, pentru toți elevii, ne mai sunt necesare încă 337 de bucăți”, a explicat primarul Gabriel Popa.

Rămânând tot în sfera învățământului, Primăria Albeștii de Argeș a recepționat lucrările de construcție a noii grădinițe cu program normal din centrul localității. ”Așteptăm săptămâna aceasta mobilierul pentru cele două săli de clasă și celelalte încăperi administrative și apoi, oricând putem funcționa. Desigur, sperăm ca anul viitor să se poată relua cursurile în regim normal și copiii să beneficieze de această investiție, de o grădiniță modernă și nouă”, afirmă edilul șef.
S-au făcut pași importanță și în ceea ce privește obiectivul ”Construire sală de sport”, în zona captare apă din Albești. ”Proiectul va fi realizat cu fonduri obținute în urma depunerii unui proiect la Compania Națională de Investiții. Am predat amplasamentul și am obținut toate avizele pe care le vom trimite în aceste zile. Urmează scoaterea la licitație”, a mai spus șeful executivului.
Deszăpezirea în localitate va fi realizată ca și în ceilalți ani cu utilajele proprii. ”Doar dacă vom întâmpina situații pe care nu le putem gestiona eficient - zăpadă foarte mare - vom apela la serviciile unei firme. În condiții normale, din considerente economice, vom interveni cu forțe proprii”, spune primarul Gabriel Popa.