corbi primarLa doar 24 de ani,  noul primar al comunei Corbi, Anca Baciu, spune că nu i se par foarte dificile hățișurile administrative, prin experiența pe care o are în mediul privat reușind să facă față provocărilor și responsabilităților pe care i le oferă munca de edil. ”Sincer, m-am așteptat la ceva mult mai dificil. Din fericire, lucrez de la 18 ani și știu ce înseamnă dead-line-uri și asumarea deciziilor. Știu că  pentru a avea rezultate este nevoie să fii responsabil și chibzuit în egală măsură cu a-ți pune în valoare aptitudinile inovative și cunoștințele.”

- Dincolo de continuarea proiectelor de investiții începute de primarul Virgil Baciu, ce aduceți nou? Care este atuul comunității din Corbi fiindcă a ales pe lângă continuitate și... tinerețea?
- Am învățat foarte multe de la tatăl meu și mă mândresc cu acest lucru. Sigur că a fost extrem de important să muncesc alături de el și am o mare responsabilitate să-i calc pe urme. Fiindcă trebuie să dovedesc mult mai mult. Continuăm desigur cu reabilitatea infrastructurii rutiere, după introducerea canalizării și realizarea branșărilor. Din primăvară vor începe și lucrările la sala de sport, investiție realizată prin Compania Națională de Investiții și sperăm în vești bune și în cea privește și celelalte proiecte privind modernizarea drumurilor prin asfaltare, care se află într-un stadiu avansat al evaluărilor, adică pe lista de sinteză la CNI. Am identificat de curând și o nouă direcție de finanțare, tot prin CNI: reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ. Este vorba nu doar de investiții în clădiri, ci și în dotări: echipamente IT și mobilier. Noi avem tablete suficiente pentru toți elevii, achiziționate de către Primărie, însă ne gândim la videoproiectoare, table interactive.
- Educația este, așadar, o prioritate pentru Anca Baciu. Care sunt pârghiile ce vor sta la baza construcției unui învățământ de calitate?
- Există pretutindeni oportunități. Important este să avem mintea deschisă să le vedem. Un exemplu foarte bun este ceea ce noi vom pune în aplicare imediat ce regulile de distanțare socială cauzate de pandemie ne vor permite. Avem o biblioteca foarte frumoasă, dar cred că nu îndeajuns de exploatată. Am găsit o tânără care a studiat în Anglia care este dispusă, voluntar, să țină cursuri gratuite de engleză pentru tinerii din Corbi. Avem spațiul propice, avem și profesorul, așa că vom începe imediat ce vremurile ne vor permite. Proiectul a fost amânat, dar nu abandonat.
- Mergeți și pe linia dezvoltării turismului? Ce anume puteți din acest punct de vedere exploata?
- Facem demersuri pentru atestarea comunei ca stațiune turistică. Un număr de locuri de cazare, monografia localității și alte atuuri cred că ne pot oferi acest statut.
- Ce anume veți avea de câștigat?
- Promovare gratuită din partea ministerului de resort la toate târgurile și manifestările de profil. Apoi, foarte important este faptul că vom avea punctaj în plus și prioritate în cadrul tuturor programelor și granturilor de finanțare. Nu ca ultim aspect, trebuie menționat faptul că toți cei care vor dori să-și deschidă aici o afacere pot beneficia de acest statut, obținând, de asemenea, avantaje într-o localitate declarată oficial ”stațiune turistică”.