stolniciAdministrația comunei Stolnici a depus la CNI (Compania Națională de Investiții) un proiect de modernizare a mai multor drumuri din localitate. Proiectul prevede modernizarea-reabilitarea DC 142 (Centru Stolnici - Gară), a DC 149 (Gară - DC 679), a DC 143 (strada Fermei, în satul Vlășcuța, strada Bisericii, în satele Stolnici și Vlășcuța), strada Meteorului, în satul Stolnici. Studiul de fezabilitate și proiectarea sunt realizate, urmează finanțarea și execuția lucrărilor.
Pentru un alt proiect important, cel de introducere a gazelor în comună, se lucrează la studiul de fezabilitate.

”Suntem asociați în acest proiect cu comunele Lunca Corbului și Săpata. Pe raza comunei Stolnici rețeaua de gaze ar însuma circa 27 de km. Documentația prevede introducerea rețelei de gaze pe străzile principale  și pe cele laterale mai populate”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu.
Toaletele școlii, aproape de final
Continuă lucrările în această perioadă și la grupurile sanitare de la Școala Gimnazială Stolnici, investiții derulate cu fonduri europene și de la bugetul local. Potrivit reprezentanților administrației din Stolnici, noile toalete de la școală ar urma să fie gata la începutul anului viitor. Concomitent, în centrul localității se lucrează la dispensarul uman. Pe exterior lucrările sunt gata, mai rămâne doar de aplicat vopseaua, iar pe timpul iernii se va lucra la amenajările interioare. Termenul de finalizare al obiectivului, finanțat prin PNDL 2, este septembrie 2021. Autoritățile locale susțin că acesta va putea fi respectat în condițiile în care și fondurile de la Guvern vor fi alocate în timp util.