recea primar nou 7Alegerile locale au adus schimbarea conducerii administrative a comunei Recea, după mai bine de 24 de ani în care primăria a fost condusă de edilul Marin Pană. Noul primar este Doru Dragu, acesta obținând majoritatea voturilor cetățenilor care și-au arătat încrederea în viziunea sa de a continua proiectele de dezvoltare derulate în localitate. În vârstă de 45 de ani, noul primar al comunei Recea vine la conducerea administrației locale cu idei și proiecte noi, dar și cu dorința de a duce la bun sfârșit proiectele demarate de vechea administrație. De altfel, acesta se va baza pe sprijinul și experiența fostului edil Marin Pană, în calitate de viceprimar al comunei.

- Care sunt prioritățile primului mandat câștigat la Primăria Recea?
- Prioritățile sunt continuarea proiectelor aflate în desfășurare, și mă refer aici în primul rând la continuarea modernizării drumurilor din comuna Recea. Pe 29 octombrie au fost recepționați cei 4,7 km de drumuri comunale asfaltați în cadrul proiectului derulat prin PNDL 2, cu șanțuri, podețe și marcaje rutiere. Totodată, avem un alt proiect ce prevede asfaltarea drumului Deagu de Jos-Deagu de Sus (4,6 km), depus la Guvern și aprobat la finanțare prin FDI. Imediat ce va fi clarificată sursa de finanțare, vom demara lucrările. Pe raza localității se lucrează la modernizarea DJ 504, investiție în cadrul căreia vor fi reabilitate două poduri din Recea. Lucrările presupun lărgirea drumului, amenajarea șanțurilor, trotuarelor și a scurgerilor pentru apele pluviale. Pe de altă parte, alte două proiecte ce vizează introducerea canalizării în localitate și înființarea rețelei de gaze naturale sunt depuse la Guvern. Pentru realizarea rețelei de gaze ne-am asociat cu comunele Buzoești și Ungheni.
- Ce lucrări sunt în desfășurare în momentul de față în localitate?
- Se lucrează la amenajarea unui centru social în locația fostei școli din satul Recea. Ne-am propus să realizăm un spațiu pentru cabinetul medicului de familie, cu sală de tratamente, sală de așteptare, grupuri sanitare, în vederea asigurării serviciilor medicale de bază pentru cetățeni. Tot aici va fi amenajată  o cameră de tranzit pentru cazurile sociale, astfel încât să putem asigura adăpost celor aflați în situații de urgență. Clădirea va fi complet refăcută. Deja a fost schimbat acoperișul și a fost montată izolația termică. Ne ocupăm și de pregătirile pentru iarnă: asigurarea lemnelor, a materialului antiderapant, pregătirea utilajelor pentru acțiunile de deszăpezire.
- Vor fi schimbări în activitatea administrației locale? Cum veți aborda relația cu cetățenii?
- Sunt convins că experiența se dobândește în timp, că am multe de învățat, dar plec la drum cu voința de a face lucruri utile pentru cetățenii comunei Recea. Voi fi primarul tuturor, ușa biroului meu va fi întotdeauna deschisă pentru oameni, telefonul la fel, sunt un om deschis dialogului. Pe colegii din primărie îi cunosc, sunt mulțumit de echipa pe care o am alături. Împreună cu ei, cu ajutorul și experiența domnului Pană, sper să facem lucruri bune pentru comuna Recea și locuitorii săi.