cateasca primar nou 4Alegerile locale din luna septembrie au adus victoria lui Liviu Năstase la conducerea Primăriei Căteasca. Nume cunoscut în administrația publică locală, Liviu Năstase a mai ocupat funcțiile de viceprimar și primar al comunei Căteasca și revine la conducerea administrativă a localității cu obiective ambițioase și dorința de a realiza proiecte care să aducă condiții moderne de trai pentru cetățeni. Noul primar al a depus jurământul la finalul lunii octombrie.

- Cetățenii comunei Căteasca au votat pentru schimbare. Ce credeți că i-a determinat să vă acorde votul de încredere?
- Faptul că mă cunosc ca pe un cetățean al comunei, întotdeauna am fost prezent în viața comunității locale. A contat și faptul că am mai lucrat în administrație și au avut încredere în capacitatea mea profesională și în faptul că ceea ce promit o să și realizez. Chiar vreau din tot sufletul să realizez ceea ce am promis! Pe parcursul campaniei electorale am fost în permanență în contact cu cetățenii, am vizitat gospodăriile de cel puțin două ori și le-am spus oamenilor ceea ce doresc să fac.
- Care sunt prioritățile dumneavoastră pentru actualul mandat?
- Să realizez tot ceea ce am promis și tot ceea ce mi-au cerut cetățenii comunei Căteasca. Alături de colegii din primărie, voi fi în slujba cetățeanului, voi eficientiza administrația locală. Voi continua proiectele inițiate de mine în urmă cu cinci ani, proiecte care sunt vitale pentru comuna Căteasca. Unul dintre acestea are în vedere realizarea Planului Urbanistic General. De altfel, în prima ședință a Consiliului Local, din data de 29.10.2020, a fost adoptată hotărârea privind aprobarea documentației de urbanism – Actualizare Plan Urbanistic General și Regulamentul Local de Urbanism al Comunei Căteasca, precum si termenul de valabilitate. Alte obiective prioritare sunt: demararea procedurilor pentru realizarea investiției – canalizare în satele comunei Căteasca; cadastrarea generală în comuna Căteasca; finalizarea gospodăriei de apă din satul Siliștea; asfaltarea și amenajarea străzilor în comuna Căteasca; modernizarea drumurilor de interes local; rezolvarea problemelor de fond funciar ale cetățenilor și ecologizarea comunei, dublată de o campanie de informare și conștientizare a locuitorilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor din gospodării.
- Cum se va derula relația administrație locală – cetățeni?
- În primul rând, vreau să le mulțumesc cetățenilor comunei Căteasca pentru că m-au ales și mi-au acordat încrederea. Tot ce am promis o să facem împreună cu ei, împreună cu Consiliul Județean, împreună cu toți cei care pot să ne ajute, împreună cu investitorii de pe raza comunei, care aduc bani la bugetul local. Sunt un om deschis dialogului, voi comunica în permanență cu cetățenii și voi încerca să reprezint cât mai bine interesele acestora. Voi face o administrație în folosul comunității!