01 popesti dj 504 2Din luna iunie, de la hotarul cu județul Teleorman, în comuna Popești (sat Slobozia) au început lucrările de modernizare a DJ 504 Limita Jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel - Vulpești (DN 65A). 26 de km de drum județean vor fi modernizați cu fonduri europene, perioada de implementare a proiectului fiind de 41 de luni. ”Într-adevăr, au început lucrările de modernizare a DJ 504, se lucrează în satul Slobozia. Se lățește drumul și se ranforsează structura rutieră existentă cu mixturi asfaltice noi, urmând ca ulterior să fie realizate podurile de acces la proprietăți, șanțurile dalate și stațiile de autobuz. Este un proiect de anvergură, se va lucra destul timp de acum înainte, tocmai de aceea conducătorii auto trebuie să fie atenți când circulă pe acest drum județean”, precizează primarul Ion Mihai.

Din luna iulie vor fi reluate lucrările la terenul multifuncțional de sport din comuna Popești. Locația a fost împrejmuită și urmează să fie turnată placa terenului de sport. Investiția este realizată cu fonduri europene.
Un alt obiectiv la care se lucrează în comuna Popești este construcția Căminului Cultural. A fost turnată fundația clădirii și momentan se lucrează la zidărie. Autoritățile locale speră ca în această toamnă construcția ”la roșu” să fie gata. Căminul Cultural al comunei Popești este construit în punctul Conac Belu și reprezintă o investiție cu fonduri proprii ale administrației locale.
În ceea ce privește proiectul pentru înființarea rețelei de gaze, se așteaptă în continuare ca Guvernul să aloce finanțarea aprobată pentru comuna Popești. Alte două proiecte ale Primăriei Popești, introducerea canalizării pe tronsonul Popești – Palanga și asfaltarea mai multor drumuri locale, vor fi redepuse în scurt timp la Ministerul Dezvoltării în vederea obținerii finanțării prin PNDL 3 sau prin alte programe cu finanțare guvernamentală.