stoenesti canalizare bunChiar dacă vremea din această vară a pus multe probleme, principalele investiții ale administrației comunei Stoenești au continuat într-un ritm bun în luna iunie. S-a lucrat susținut la modernizarea rețelei de alimentare cu apă și la introducerea canalizării, dar și la captarea izvorului de apă din satul Piatra, lucrare finalizată la ora actuală. Proiectul privind înființarea rețelei de gaze în localitate se află, de asemenea, în atenția conducerii Primăriei Stoenești.

”Am redepus proiectul pentru alimentarea cu gaze la Ministerul Dezvoltării, conform solicitărilor. Avem licitația făcută, deci cumva suntem cu un pas înainte în ceea ce privește demararea investiției. Așteptăm alocarea finanțării de la minister, așa cum s-a promis, iar dacă nu vom primi fonduri în timp util, vom demara lucrările pe cont propriu. Gazele și canalizarea sunt prioritățile mele pentru următoarea perioadă”, afirmă primarul Ion Marin.
Viziunea edilului șef din Stoenești privind dezvoltarea localității include însă și alte lucrări. ”După ce vom termina cu sistemele de utilități, vreau să modernizez centrul civic al localității, pe o lungime de 1,8 km. Adică de la intersecția cu drumul național, drumul spre Primărie și până la intrarea în satul Slobozia. Modernizarea ar presupune asfaltarea drumului, investiție cu care sper că ne va ajuta Consiliul Județean, și amenajarea șanțurilor, a trotuarelor, precum și ascunderea firelor de electricitate în subteran, acțiune de care ne vom ocupa pe plan local. Este posibil să începem lucrările chiar anul acesta, însă totul depinde de cum vom reuși să finalizăm săpăturile la rețeaua de canalizare”, precizează primarul Ion Marin.
Ploile din luna iunie nu au cauzat pagube în comuna Stoenești, și asta s-a întâmplat datorită lucrărilor efectuate în prealabil de administrația locală. Decolmatările frecvente ale cursurilor de apă, curățarea șanțurilor și intervențiile prompte în punctele sensibile din localitate au contribuit la evitarea inundațiilor pe raza localității.