cocuPloile abundente din luna iunie au produs pagube însemnate în comuna Cocu. Cele mai mari probleme au fost pe drumurile din localitate, căile de acces fiind serios afectate de viituri. ”S-a reactivat alunecarea de teren de pe DC 176 în satul Răchițele, iar pe DJ 731 B, porțiunea care coboară în DJ 703 A, s-au creat șanțuri pe jumătatea drumului. S-a circulat cu dificultate în zonă, doar pe o bandă. Acum apele s-au mai retras, dar situația drumurilor rămâne una delicată. Așteptăm ca reprezentanții Prefecturii și ai ISU să vină să evalueze situația la fața locului. Aceste drumuri trebuie reabilitate, nu doar găsite soluții provizorii până la următoarele inundații”, declară primarul Gheorghe Țucă.

Lucrările la rețeaua de canalizare din comuna Cocu se află pe ultima sută de metri. Potrivit autorităților locale, momentan se lucrează la proiectarea și execuția stației de epurare a sistemului de canalizare și urmează ca aceasta și cele șase stații de repompare a apei să fie racordate la rețeaua de electricitate. Termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2020.

Se asfaltează pe DJ 703A
În luna iunie au continuat lucrările de asfaltare a DJ 703 A Cocu – Cotmeana. ”A fost turnat asfaltul pe un tronson de 5 km. Pe o anumită porțiune au fost executate și șanțurile și podețele, iar lucrările continuă. Se merge în continuare cu primul strat de asfalt pe toată lungimea drumului județean. Sunt două firme care se ocupă de modernizarea drumului, sperăm să fie și bani pentru finalizarea lucrărilor. Nu vreau să mă pronunț deocamdată, dar se pare că există posibilitatea ca o porțiune de 3 km, în dreptul Primăriei Cocu, să rămână neasfaltată, conform proiectului. Dacă se va întâmpla așa, ar fi o premieră de nedorit pentru Consiliul Județean, de pe urma căreia din păcate vor avea de suferit cetățenii comunei Cocu. Sper totuși să nu se întâmple una ca asta”, adaugă primarul Gheorghe Țucă.