cetateni primar ian 2020 4Noile linii de finanțare deschise de către Compania Națională de Investiții au creat oportunitatea pentru conducerea administrației din comuna Cetățeni pentru depunerea unor solicitări de finanțare în domeniul infrastructurii. Conform declarațiilor primarului Claudius Ciobanu, Primăria Cetățeni a înaintat documentația pentru modernizarea prin asfaltare a două tronsoane, afectate de ploile din luna iunie.

”Există un capitol special, de unde se finanțează de către CNI lucrări de urgență. Cantitatea mare de precipitații din ultima perioadă a produs pagube însemnate pe două dintre drumurile din localitate: Drumul Soarelui și Morărești, în lungime totală de 1,9 km. Am solicitat așadar fonduri pentru refacerea și asfaltarea acestor străzi. Concomitent, am depus la CNI și un proiect pentru modernizarea, tot prin asfaltare, a 11,7 km de drumuri comunale și locale, pe o altă linie de finanțare”, a declarat edilul șef.
Veștile bune de la CNI nu se opresc aici. Șeful executivului spune că în câteva zile se va semna contractul cu această structură, pentru construirea unei săli de sport la Cetățeni. Licitația este deja finalizată, amplasamentul predat și urmează execuția.
Noutăți sunt și în ceea ce privește rețeaua de apă din comună, o investiție mult așteptată de localnici. ”S-a introdus conducta pe o lungime de 10 km, concomitent realizându-se și branșamentele, și s-a executat primul bazin. Proiectul, finanțat prin PNDL 2, presupune un sistem în lungime de 36 de km, 3 bazine, un foraj și 3 grupuri de pompare”, a menționat primarul Claudius Ciobanu.