racaCopiii și tinerii din comuna Râca se vor bucura vara acesta de un spațiu de agrement nou-nouț realizat de autoritățile locale cu fonduri europene și locale. Este vorba de un teren multifuncțional de sport, cu gazon sintetic, amenajat în centrul comunei. Proiectul a prevăzut montarea suprafeței de joc, împrejmuirea, realizarea nocturnei  și a câtorva vestiare.

”Mai avem doar de pus gazonul la teren și încheiem lucrările. Nu s-a putut pune până acum din cauza vremii ploioase, dar în luna iunie totul va fi gata. Este o investiție prin care dorim să încurajăm derularea activităților sportive și să oferim copiilor, tinerilor și tuturor cetățenilor un spațiu adecvat pentru practicarea sportului”, declară primarul Georgel Burcea.
Tot în perioada următoare urmează să fie pus punct final la două investiții de maximă utilitate pentru locuitorii comunei Râca. Acestea sunt introducerea sistemului de canalizare (PNDL 1) și asfaltarea a circa 6,5 km de drumuri comunale (PNDL 2). Ambele se află în faza realizării recepțiilor finale ale lucrărilor. După realizarea racordurilor electrice, rețeaua de canalizare va fi pusă în funcțiune.
Pe de altă parte, administrația locală s-a ocupat în luna mai de asigurarea tuturor măsurilor în vederea desfășurării în condiții de siguranță a evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a. La Școala Gimnazială Râca au fost achiziționate soluții dezinfectante, măști de protecție și mănuși, precum și un termoscaner. De asemenea, microbuzul școlar a fost dezinfectat și sigilat în vederea asigurării transportului elevilor la școală.