buzoestiAdministrația comunei Buzoești începe în această primăvară o serie de lucrări de extindere și modernizare a iluminatului public. Conform autorităților locale, extinderi ale rețelei de iluminat stradal vor fi realizate în satele Bujoreni și Buzoești, iar în restul zonelor vor fi înlocuite vechile becuri cu lămpi de iluminat economice. Pe de altă parte, în următoarele zile, autoritățile din Buzoești intenționează să facă recepția lucrărilor de asfaltare a 6 km de drumuri locale, derulate cu finanțare prin PNDL 2.

”Urmează să începem realizarea branșamentelor la rețeaua de apă reabilitată în satele Buzoești și Curteanca. Este vorba de un număr de 380 branșamente care trebuie executate, costul lucrărilor fiind suportat din bugetul local”, declară primarul Ion Tănase. 12 km de conducte de alimentare cu apă din cele două sate au fost reabilitate, incluzând aici montarea unor stații noi de clorinare și pompare. 

”Respectați recomandările autorităților!”
În scopul limitării efectelor răspândirii noului tip de coronavius, programul de lucru cu publicul al Primăriei Buzoești a fost redus. În sediul instituției intră doar câte o persoană pentru rezolvarea problemelor, iar birourile sunt periodic dezinfectate. Pentru perioada următoare, conducerea Primăriei Buzoești are în vedere derularea unei acțiuni de dezinfecție pe drumuri și în locurile publice. De asemenea, autoritățile locale monitorizează continuu persoanele întoarse din străinătate și pe cele vârstnice care locuiesc singure. Măsurile impuse la nivel național au fost afișate în locuri publice. Primarul Ion Tănase adresează locuitorilor comunei rugămintea de a evita deplasările inutile și spațiile aglomerate, de a respecta regulile de igienă recomandate și de a comunica autorităților venirea oricărei persoane din străinătate.