vulturestiAsfaltarea drumurilor locale și curățenia de primăvară sunt principalele direcții de acțiune pentru Primăria Vulturești în această perioadă. Autoritățile locale continuă lucrările de modernizare a celor 5 km de drumuri locale incluși în proiectul finanțat prin PNDL 2. ”Momentan se lucrează la rigole și la pregătirea terasamentului în vederea asfaltării. Sunt lucrări pregătitoare, ce trebuie realizate înaintea turnării straturilor de asfalt. Dacă vremea va fi prielnică și nu vor exista restricții de lucru, sperăm ca la finalul primăverii asfaltarea drumurilor să fie gata”, declară primărița Irina Poșircă.

În paralel, administrația publică locală a dat startul lucrărilor de primăvară. Tradiționala curățenie a demarat cu decolmatarea șanțurilor de-a lungul drumului național, tăierea vegetației de pe marginea căilor de acces și urmează curățarea canalelor de scurgere a apelor pluviale. Lucrările sunt realizate cu forțe proprii și utilajele din dotarea Primăriei Vulturești.

În ceea ce privește alocările bugetare de la Consiliul Județean, administrația locală a primit finanțare pentru aportul propriu la proiectul derulat prin PNDL 2 și pentru plata lucrărilor executate la gospodăria de apă din satul Bârzești.

Măsuri în contextul stării de urgență
În contextul pandemiei de coronavirus, Primăra Vulturești a luat o serie de măsuri menite să limiteze răspândirea noului tip de virus în rândul populației. La Primărie, numărul persoanelor care intră în instituție a fost limitat, iar activitatea de lucru cu publicul a fost redusă. Toate suprafețele sediului administrativ sunt frecvent igienizate, iar în birourile angajaților se găsesc soluții dezinfectante. Au fost informate societățile comerciale de pe raza comunei cu privire la măsurile referitoare la activitățile de servire și consum a produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice, iar localnicilor li s-a recomandat să rămână cât mai mult la domiciliu. ”Am făcut cunoscute în rândul cetățenilor măsurile impuse de autorități, iar oamenii au înțeles și respectat recomandările făcute. Suntem în continuă monitorizare a persoanelor întoarse din străinătate, acestea respectă măsura autoizolării și situația este sub control”, precizează șefa administrației din comuna Vulturești, Irina Poșircă.