micestiÎn afara luptei pentru prevenirea coronavirusului și continuarea investițiilor din localitate, conducerea Primăriei Micești încearcă să rezolve situația creată privind majorarea sumei de plată a investiției de introducere a rețelei de gaze naturale în satul Micești. La sfârșitul anului trecut, administrația locală a primit o adresă din partea Distrigaz, prin care, în afara sumei inițiale stipulate în contract, exista un rest de plată de aproape 6 miliarde de lei vechi. Ulterior, UAT Micești a primit, pe mail, și factura aferentă.

 

Conducerea Primăriei Micești a contestat această factură, considerând că nu există temei legal. În acest sens a înaintat încă de anul trecut, din 20.12.2019, o adresă către Distrigaz Sud Rețele SRL și Engie România. ”O sa v[ citez întocmai motivele pe care le-am menționat și în adresă. Nu se acceptă plata la factura fiscală nr. 90172475 din 17.12.2019, factură trimisă prin email, deoarece suma de 586.502,29 lei nu este certă, lichidă și exigibilă din mai multe considerente. S-a majorat valoarea contractului de finanțare nr.170010846 fără nicio justificare tehnico-economică, motiv pentru care solicităm documente justificative în acest sens. Adresa Distrigaz nr.1476 din 17.12.2019, prin care se modifică valoarea contractului, nu poartă nicio ștampilă.  Sigur, adresa conține mult mai multe detalii, dar ceea ce e ciudat e că nu am primit niciun răspuns. Am revenit cu o altă adresă anul acesta, în 4 martie, și am făcut nenumărate drumuri la București pentru a lămuri problema. Așteptăm în continuare un răspuns pertinent și legal din partea lor.”, a declarat primarul Dumitru Voicu.
În altă ordine de idei, și la Micești s-au luat măsurile legal impuse pentru limitarea contactului între cetățeni. ”Am restricționat accesul în Primărie și i-am informat pe cetățeni să nu vină decât dacă au o treabă urgentă. Am dat liber angajaților care au copii sub 12 ani și nu au cu cine îi lăsa acasă și, în general, am informat comunitatea despre regulile de igieniză pe care trebuie să le respecte pentru sănătatea lor și a celor apropiați. Ceea ce nu putem face, este să îi obligăm pe cei care s-au întors din străinătate să stea în izolare. Nu putem noi, ca UAT-uri, să dăm amenzi. Încercăm să îi convingem cu vorba bună, fiindcă legal, nu avem pârghii”, a mai menționat edilul șef din Micești.