cocuAdministrația comunei Cocu și-a propus ca în luna martie să demareze lucrările de modernizare a DC 176, care leagă satele Richițele de Jos și Richițele de Sus. ”Este o lucrare îndelung așteptată de cetățenii comunei Cocu, o lucrare pentru care am solicitat în nenumărate rânduri Consiliului Județean să ne sprijine. În luna februarie au fost alocați de la administrația județului 300.000 de lei pentru lucrare, mai avem în bugetul propriu circa 200.000 de lei. Cu acești bani vom demara asfaltarea. Am eliberat autorizația de începere a lucrărilor, în luna martie începem asfaltarea”, declară primarul Gheorghe Țucă.

Drumul are o lungime de 4 km. Pe lângă suma primită pentru modernizarea DC 176, Primăriei Cocu i-au mai fost alocate fonduri pentru cofinanțarea proiectului de canalizare derulat prin PNDL 2. De altfel, lucrările la sistemul de canalizare continuă și în această perioadă și se apropie cu pași repezi de finalizare. Tot din această primăvară, în comuna Cocu ar trebui să înceapă lucrările de modernizare a DJ 703 A Cocu – Cotmeana, investiție aflată pe agenda de lucrări a Consiliului Județean pentru anul 2020. Circa 11 km de drum județean vor fi asfaltați cu finanțare din bugetul administrației județului.

Probleme semnalate pe adresa redacției
O locuitoare a comunei Cocu a semnalat redacției ziarului nostru o serie de aspecte care au nemulțumit-o în relația cu administrația publică locală. Localnica, domiciliată pe strada Manolești, în satul Richițele, la granița cu comuna Băbana, a reclamat următoarele: ”În momentul în care am achitat taxele și impozitele locale mi s-a solicitat plata iluminatului public, în condițiile în care pe strada unde stau nu beneficiez de așa ceva. Am refuzat să achit ceva de care nu beneficiez. De asemenea, gunoiul menajer nu a fost ridicat, chiar dacă avem pubele individuale. La mine nu a ajuns mașina de gunoi.  DC 176 în satul Richițele este deteriorat, cu greu se poate circula. Nu este nici pietruit, nici asfaltat, cum spun autoritățile”. Precizăm că respectiva doamnă nu a dorit să-și facă public numele.
Pentru a răspunde acestor sesizări, am solicitat punctul de vedere al primarului Gheorghe Țucă. ”În primul rând, iluminat public există în toată comuna Cocu, chiar și pe ultima străduță, inclusiv pe strada Manolești. Dar nu din stâlp în stâlp. Avem un proiect cu finanțare prin Fondul de Mediu și, dacă vom reuși să accesăm fonduri, vom introduce lămpi pentru iluminat din stâlp în stâlp, pe toate străzile. Colectarea gunoiului menajer se face de două ori pe lună, iar mașina operatorului de salubritate ajunge pe toate străzile din localitate. Probabil doamna în cauză nu locuiește permanent în Cocu și nu a fost acasă când a ajuns mașina să ridice gunoiul din zona respectivă. Există însă un program clar în ceea ce privește ridicarea gunoiului, întotdeauna este respectat cu strictețe. Nu am avut reclamații de la cetățeni că nu li s-a ridicat gunoiul. Doamna se poate documenta și poate afla când ajunge mașina de salubritate pe strada Manolești. În ceea ce privește DC 176, în satul Richițele, luna viitoare vom începe asfaltarea drumului, cu fonduri proprii”, a precizat primarul Gheorghe Țucă.

De 8 Martie, tuturor doamnelor și domnișoarelor, o primăvară frumoasă, plină de soare, sănătate şi cât mai multe realizări. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Cocu
Primar, Gheorghe Țucă