cepari2020 vine cu vești foarte bune pentru locuitorii comunei Cepari! Conform declarațiilor conducerii administrației locale, pe lângă finalizarea obiectivelor aflate în lucru din domeniul modernizării infrastructurii,  noi investiții vor fi demarate.”Suntem practic la finalul tuturor proiectelor finanțate prin PNDL 2. Mai avem foarte puțin de lucru la două din cele trei poduri și suntem gata în proporție de 95% cu alimentarea cu apă la Cepari Pământeni și Urluiești. Foarte important este însă faptul că nu am încetat să facem demersuri pentru atragerea altor fonduri și pentru realizarea unor noi investiții. Iată că avem un nou contract de finanțare semnat, pentru construirea unei săli de sport moderne, lângă terenul de sport. Compania Națională de Investiții este structura prin care am accesat suma necesară implementării, CNI fiind organismul care se va ocupa de licitație și de întregul proces, până la finalizarea proiectului. Pentru elevii și tinerii din localitate, sala de sport este foarte necesară. Vom putea, în sfârșit, să organizăm competiții, indiferent de anotimp, iar sportivii și spectatorii vor avea toate condițiile: vestiare, dușuri, tribune.”, a declarat viceprimarul localității, Aurelian Solomon.

O altă lucrare importantă care se va face în comună grație eforturilor conducerii Primăriei de a atrage fonduri, este alunecarea de teren de la Răcorești, care de ani de zile ridică probleme localnicilor. ”Fondurile pentru stabilizarea terenului și consolidarea drumului vor veni prin aceeași Companie Națională de Investiții. Mai avem câteva detalii tehnice de pus la punct și vom semna contractul, urmând organizarea licitației”, spune primarul Cristian Ciobanu.
Un al treilea obiectiv pentru care administrația locală speră să obțină finanțare prin CNI este restaurarea parohiei Neagoș, o biserică monument istoric, din 1820, unde sunt necesare lucrări ample de reabilitare și schimbarea acoperișului. Documentația depusă de Primărie este în evaluare.
Deși Fondul de Dezvoltare al Investițiilor a fost desființat, executivul din Cepari speră că finanțările obținute să nu rămână la stadiul de promisiuni. ”Urma să fim chemați să semnăm contractele pentru alocarea sumelor necesare pentru extinderea sistemului de canalizare și asfaltarea a 15 km de drumuri din localitate. Din cât am înțeles, aceste proiecte vor fi continuate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul unui program similar cu PNDL. Ar fi mi mult decât benefic să putem începe modernizarea infrastructurii rutiere, pentru a nu ne mai confrunta an de an cu problemele create de intemperii și a cheltui de la buget bani pentru întreținerea drumurilor.”, a mai spus edilul șef din Cepari.