ratestiTrăgând linie la final de an, primarul din Rătești, Cornel Petrică, afirmă că cea mai mare nemulțumire legată de activitatea administrativă în 2019 este aceea că demararea investițiilor a fost întârziată de procedurile birocratice.  ”2019 a fost un an plin de birocrație, cu precădere. Aș fi vrut să putem demara mai repede investițiile propuse. Din păcate, desfășurarea procedurilor de achiziție publică și etapele de proiectare a lucrărilor și obținere a avizelor au întârziat foarte mult implementarea proiectelor. Practic, mai toate proiectele noastre au demarat la finalul anului. Sper ca 2020 să fie anul concretizării investițiilor începute la Rătești”, declară primarul Cornel Petrică.

De curând, în localitate a început construcția unui dispensar uman în satul Furduiești, iar la Școala Gimnazială ”Gheorghe I.C. Brătianu” se construiesc grupuri sanitare în interior pentru elevi. Lângă școală, în perioada următoare va fi amenajat un teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic, investiție pentru care administrația comunei Rătești a accesat fonduri europene. Nu în ultimul rând, DJ 702 A Ciupa-Rătești este în curs de asfaltare cu fonduri de la Consiliul Județean. Aproape 3 km de drum județean vor fi modernizați în comuna Rătești.

Fie ca Sărbătorile de iarnă să vă aducă linişte, căldura şi armonie în suflet. Crăciun fericit şi un An Nou plin de împliniri!
Primăria și Consiliul Local Rătești
Primar, Cornel Petrică