buzoaestiRacordările la rețeaua de alimentare cu apă a satelor Buzoești și Curteanca, recent reabilitată prin montarea unor stații noi de clorinare și pompare, vor începe în primăvară. Cu acest prilej, administrația comunei Buzoești, în parteneriat cu societatea Apă Canal Pitești, intenționează să înceapă și lucrările de introducere a canalizării în cele două sate, dar și în satele Bujoreni, Vulpești și Cornățel.
Totodată, sistemul de canalizare aferent satului Tomșanca ar urma să fie preluat de SC Apă Canal Pitești. Societatea derulează un amplu proiect de reabilitare a rețelelor de apă și introducere a canalizării în comună pe baza unei finanțări din fonduri europene.

”În primăvară vom începe construcția unei baze sportive în satul Șerboieni. Proiectul se află în faza de licitație și va fi realizat cu fonduri europene și finanțare din bugetul local. Implementarea proiectului va contribui la creşterea participării locuitorilor comunei la activităţi sportive, dar și la creşterea numărului de copii şi tineri care participă la competiţii sportive în această locație”, afirmă primarul Ion Tănase.

Investiții în educație
În luna noiembrie, în incinta Căminului Cultural Buzoești au fost finalizate lucrările de amenajare a două săli de clasă pentru preșcolarii din acest sat. Au mai fost, de asemenea, amenajate grupuri sanitare și o cameră pentru produsele din programul ”Lapte și corn”. Copiii vor fi mutați în noua locație cât de curând, urmând să beneficieze de toate condițiile pentru activitatea educațională. Tot în această lună se va termina și amenajarea grupurilor sanitare pentru grupele de grădiniță din cadrul Școlii Vulpești, precum și cortina care asigură un circuit interior către toalete elevilor din cadrul școlii. Ambele investiții au fost realizate de Primăria Buzoești cu fonduri proprii.