albestiCa prioritate până la venirea iernii, administrația din Albeștii de Argeș și-a propus reabilitarea drumului spre satul Florieni. ”Deși în acest cătun nu locuiesc mai mult de 20 de familii, nu avem cum să nu le asigurăm, ca tuturor celorlalți cetățeni din comună, condiții propice. Drumul ce face legătura cu acest sat, în lungime de 2,5 km, se află într-o stare avansată de deteriorare și necesită pietruire și balastare. Fiind un tronson în pantă este cu atât mai important să-l amenajăm, altfel, odată cu începerea ploilor și ninsorilor existând riscul să devină impracticabil. ”, explică primarul Gabriel Popa.
Tot pe lista obiectivelor de realizat până la finele anului se află și podul de la Dumirești. ”Din păcate, suntem ținuți pe loc de birocrație. Sunt foarte multe avize ce trebuie luate, iar durata eliberării acestora de către instituțiile în măsură să o facă este nepermis de mare. Imediat cum vom avea toate aceste documente, cerute de lege, putem să demarăm investiția”, mai spune edilul șef.

În schimb, cei peste 1000 de locuitori ai satului Brătești, au motive de mulțumire. Alimentarea cu apă în zonă a fost finalizată. Conform declarațiilor primarului, s-au făcut probe, iar sistemul funcționează așa cum trebuie, apa fiind una de calitate.
Sediul Primăriei este, de asemenea, finalizat, instituția oferind acum condiții optime angajaților. Concomitent, se lucrează intens la construirea noii grădinițe din centrul localității. ”Ritmul a fost intens pentru a se trece de faza de „roșu” și montarea acoperișului din considerente foarte obiective: chiar dacă vremea se strică, să se poată continua lucrările la interioare”, a mai declarat șeful executivului din Albeștii de Argeș.