negrasiDacă în planul investițiilor lucrurile merg bine pentru autoritățile comunei Negrași, nu același lucru se poate spune și despre sectorul de funcționare al administrației publice locale. Primăria Negrași nu a primit vreun leu la ultima rectificare bugetară, astfel că anumite drepturi salariale și indemnizații sunt în pericolul de a nu fi plătite până la sfârșitul anului.
”Avem probleme în ceea ce privește asigurarea cheltuielilor de funcționare pentru acest sfârșit de an. Mă refer aici la anumite cheltuieli de personal, indemnizațiile persoanelor cu handicap și salariile însoțitorilor acestora. Nu am primit nimic la rectificarea bugetară, iar în bugetul propriu nu dispunem de sumele necesare pentru aceste plăți”, afirmă primarul Alexandru Constantin.

În altă ordine de idei, pregătirile pentru iarnă se află în desfășurare la nivelul administrației din Negrași. Până acum s-a făcut aprovizionarea cu lemne pentru toate instituțiile din comună și au fost pregătite utilajele din dotare pentru acțiunile de deszăpezire.
O informație de interes pentru cetățenii comunei Negrași este aceea că de la 1 ianuarie 2020 se va trece la colectarea individuală a deșeurilor menajere, adică mașinile operatorului de salubritate vor colecta gunoiul din poartă în poartă. Cetățenii vor primi pubele și saci pentru strângerea deșeurilor menajere, urmând a fi stabilit un program pe săptămâni pentru ridicarea gunoiului. Nu în ultimul rând, administrația comunei Negrași continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Bârlogu. Investiția este realizată cu fonduri locale și contribuția Consiliului Județean.