boteni bunCât de curând în Boteni va începe asfaltarea celor aproximativ 10 km de drumuri pentru care Primăria a obținut finanțare prin FDI. ”Avem licitația făcută, proiectul tehnic, autorizația de construcție. Așteptăm avansul, conform normelor și ne apucăm de treabă. Este foarte important pentru o localitate cu drumuri în pantă să aibă asfalt. În primul rând se face economie la buget, nemaifiind nevoie să realizăm reabilitarea infrastructurii rutiere de două ori pe an, și în al doilea rând, cetățenii pot circula în condiții moderne, indiferent dacă plouă sau ninge. Deszăpezirea, de asemenea, se realizează mai ușor și mai prompt dacă avem asfalt”, declară primarul Vasile Leau.

În același timp, au fost începute lucrările de introducere  canalizării pe porțiunea de 2 km din centrul localității, rămasă nefinalizată. ”Până la venirea iernii vom finaliza și podurile din Valea Bolatului și Valea Bâzului, obiective pentru care am primit finanțare guvernamentală prin PNDL2”, spune edilul șef.
Cu fonduri proprii s-a demarat și reabilitarea Școlii „Petre Țutea”, precum și a grădiniței cu program prelungit din localitate și a sălii de sport. ”Toate clădirile sunt nemodernizate de 10 ani și se impuneau zugrăveli exterioare și reparații. În plus, la Școala “Petre Țuțea” vom monta și termosistem”, a mai spus șeful executivului din Boteni.