ratestiVești bune pentru cetățenii comunei Rătești! În scurt timp, în localitate vor începe lucrările de asfaltare a DJ 702A Ciupa Mănciulescu – Pătuleni, proiect derulat de Consiliul Județean Argeș cu finanțare prin PNDL 2. Administrația județeană a încheiat contractul de lucrări cu firma constructoare, urmând ca execuția acestora să înceapă în luna septembrie.
”Noi am predat amplasamentul pentru derularea lucrărilor, acum se face organizarea de șantier și apoi începe modernizarea drumului. Pe raza comunei Rătești vor fi asfaltați 2,8 km de drum județean, o investiție binevenită în vederea modernizării infrastructurii de circulație”, declară primarul Cornel Petrică.

Începe construcția dispensarului
Tot în această lună vor demara și lucrările de construcție a unui dispensar uman în satul Furduiești. Autoritățile din Rătești au finalizat procedurile de achiziție publică a lucrărilor, au emis autorizația de construcție și vor da startul lucrărilor la noua unitate medicală. Dispensarul include un cabinet de medicină de familie, iar în cadrul proiectului a fost prevăzut spațiu și pentru un al doilea cabinet medical sau, eventual, pentru un punct farmaceutic. Vor fi amenajate grupuri sanitare pentru medici și pacienți, iar încălzirea va fi asigurată pe baza unei centrale termice. Acesta va fi cel de-al treilea dispensar din comuna Rătești. Fondurile pentru realizarea obiectivului provin din bugetul local și de la Consiliul Județean. În această perioadă vor începe și lucrările de amenajare a noilor grupuri sanitare în cadrul Școlii Gimnaziale ”Gheorghe I.C. Brătianu” Rătești.