tigveniActivitatea principală a autorităților locale din Tigveni în această perioadă este lupta cu intemperiile. ”Când într-un sat, când în altul, avem situații de rezolvat, în fiecare zi! Starea drumurilor a ajuns aproape ca înaintea reabilitării, din urma inundațiilor de anul trecut!”, declară primarul Dumitru Slătineanu.

În afara de drumurile distruse, au fost probleme și din cauza căderii unor copaci, a rețelei electrice, a distrugerii unor podețe. ”Am solicitat sprijin din partea autorităților județene, deoarece cu fonduri proprii nu putem rezolva decât problemele stringente. Am intervenit și ca măsură de prevenție, făcând cu buldoexcavatorul șanțuri de scurgere, ceea ce a ajutat considerabil. Un alt aspect pozitiv este că gabioanele făcute anul trecut au rezistat. Este nevoie să le prelungim, fiindcă apa a săpat, însă au făcut față cu succes debitelor crescute. Din fericire, în cazul inundării gospodăriilor, apa s-a retras rapid, neprovocând pagube mari”, spune edilul șef.
Investițiile au fost la rândul lor, puțin întârziate din cauza vremii. ”Este cazul alimentării cu apă. În schimb, școala de la Bârsești este în proporție de 99% gata, mai fiind de realizat retușuri interioare. Un alt fapt îmbucurător și dătător de speranță este că ni s-au cerut niște clarificări pentru proiectele de modernizare a drumurilor depuse la Comisia de Strategie și Prognoză. Asta înseamnă că lucrurile de mișcă și că documentația noastră a fost luată în calcul”, a mai afirmat șeful executivului din Tigveni.