bascovLa Bascov se lucrează deja pe mai multe fronturi în cadrul proiectului care vizează asfaltarea a 20 de străzi din comună. O parte dintre arterele incluse în proiect au fost deja modernizate, aşa cum este cazul străzilor Crizantemelor sau Trandafirilor, în vreme ce celelalte sunt în stadiul pregătirii pentru asfaltare - aşa cum este, de exemplu, cazul străzilor Ficului sau Zorilor.

Cele 20 de străzi care trec în prezent printr-un amplu proces de modernizare sunt Rotăreasa, Bisericii, Prelungirea Micşunele, Şcolii, Gârlei, Zăvoiului, Livezilor, Zorilor, Fundătura Micşunele, Lăbuşeşti, Rotăreşti-Foraj, Nufărului, Lunca, Liliacului, Trandafirilor, Violetelor, Crizantemelor, Ficului, Aviatorului şi Arcanului. Per total, prin acest proiect se modernizează nu mai puţin de 7,7 km de străzi şi se construiesc 11 podeţe tubulare de diferite dimensiuni. De asemenea, pentru asigurarea scurgerii apelor longitudinal străzilor proiectate, se execută lucrări de decolmatare șanțuri, rigolă cu pișcoturi și rigolă carosabilă.

500 de lei pentru nou-născuți!
La şedinţa Consiliului Local de la finalul lunii mai, aleşii locali au aprobat propunerea privind acordarea unui stimulent financiar în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil nou născut din comuna Bascov, începând cu data de 15 iunie 2019. Pentru a putea beneficia de acest ajutor financiar, părinţii trebuie să depună la Primăria Bascov, compartimentul Asistenţă socială, o cerere tipizată însoţită de următoarele documente ce trebuie prezentate: actul de identitate al unuia dintre părinţi (copie şi original), certificatul de naştere al copilului (de asemenea, în copie şi original), biletul de ieşire din spital sau certificatul medical constatator al naşterii emis de către unitatea sanitară şi extrasul de cont pentru efectuarea viramentului bancar, dacă se optează pentru această modalitate de plată. Este obligatoriu ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza comunei Bascov. Termenul de depunere a dosarului este de 1 lună de la data naşterii copilului.