darmanesti 1În cadrul campaniei “Consiliul Județean susține dezvoltarea satului argeșean”, conducerea instituției amintite a vizitat și comuna Dârmănești. Conform declarațiilor primarului Emilian Ciolan, printre cele mai apreciate investiții din ultima perioadă au fost sistemele de demanganizare, ultraperformante, montate de administrația locală pentru fiecare sat.

”Cred că aceste sisteme sunt punctele noastre forte. Avem apă de o calitate superioară, într-o zonă în care mereu analizele indicau cantități mai mari decât cele permise de DSP. Am făcut aceste investiții în patru sate, respectiv Valea Nandrii, Dârmănești, Piscani și Negreni, pentru ca localnicii să beneficieze de apă la standardele optime cerute de Direcția de Sănătate Publică. Nu am făcut rabat de la calitatea echipamentelor pentru că nu ne jucăm cu viața oamenilor, mai ales a copiilor și bătrânilor care au organisme fragile și sunt categoriile cele mai expuse în cazul în care apa nu are parametri impuși. În același timp, a fost apreciat faptul că am reușit într-un timp foarte scurt să executăm forajul de la Dârmănești, pentru  suplimentarea debitului de apă.”, a declarat edilul șef.
“Este o mare problemă pe Valea Râului Doamnei privind calitatea apei potabile, motiv pentru care în fiecare sat, în comuna Dârmănești au fost montate stații de demanganizare, pentru ca apa să fie potabilă. Mai mult decât atât, grupurile sanitare din toată comuna sunt conforme, atât la grădinițe cât și la școli. Este în curs și canalizarea, și, deși este o comună mare, întinsă, toate investițiile au fost făcute din bugetul propriu și cu aport de la bugetul județean” – a declarat președintele C.J. Argeș, Dan Manu.
Pe lista obiectivelor vizitate s-au aflat, de asemenea, instituțiile de învățământ, impresie făcând grădinița de la Valea Nandrii. ”Acum ne apucăm de lucru la școala din Dârmănești, unde avem de schimbat instalația electrică. Am făcut deja achiziția, deci în scurt timp obiectivul va fi început. În același timp, cu fonduri proprii, continuăm campania de asfaltare, după cum am promis. Modernizăm Valea Rizii, urmând Drumul lui Țuțală și cel al lui Mișu Chiriță.”, a mai spus șeful executivului din Dârmănești.