cicanesti 2„Tamașiana” - Ziua Comunei Cicănești - ediția a 39-a, și aniversarea a 454 de ani de la prima atestare documentară a localității, a reunit la mijlocul lunii iunie în pădurea Tamaș locuitorii din comună, dar și din împrejurimi, dovadă că tradiția este respectată deopotrivă de tineri și bătrâni. Ne referim la o sărbătoare aparte, la care participă an de an mii de oameni, reuniți în acordurile muzicii populare românești, într-o zonă cu totul și cu totul desprinsă din poveste.

 

Anul acesta, alături de comunitate și de primarul localității, Ion Ionescu, s-a aflat și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, care a adresat felicitări pentru modul în care se prezintă localitatea, cu infrastructura rutieră și de utilități puse la punct, dar și pentru atenția acordată tinerelor generații în perpetuarea culturii și a tradiției populare.
În acest sens, președintele Consiliului Județean Argeș i-a acordat primarului, ca reprezentant al comunității, "Trofeul Argeșului".
“Cicăneștiul este una dintre comunele din Argeș în care oricine ar vrea să locuiască, pentru că oferă condiții excelente de viață: asfalt, apă, canalizare. Este, indiscutabil, meritul administrației locale, conduse de primarul Ion Ionescu cel care, iată, de 35 de ani și-a pus experiența și priceperea în slujba comunității.”, a cicanesti 1declarat Dan Manu. Pe scena “Tamașienei” au urcat ansambluri folclorice din Cicănești, Priboieni, Boteni, Corbeni, interpreți îndrăgiți de prin părțile locului ori soliști vocali “cu nume” în muzica populară.
Poate cea mai atractivă parte a sărbătorii o constituie concursul de tracţiune pentru cai. Anul acesta, la start s-au aflat echipaje din… Harghita, Covasna ori Hunedoara, semn că faima “Tamașianei” a depășit cu mult granițele județului.