stefan cel mareBugetul de venituri și cheltuieli al comunei Ștefan cel Mare a fost aprobat în ședința de Consiliu Local din luna aprilie. Au fost prevăzute fonduri pentru ambele secțiuni bugetare, funcționare și dezvoltare, cu mențiunea că la capitolul ”Investiții”, derularea proiectelor depinde în mare măsură de fondurile pe care Consiliul Județean le va aloca Primăriei.
”La capitolul funcționare sumele acoperă cheltuielile stabilite, existând un deficit doar la fondurile pentru asistența socială în ultimul trimestru al anului. În ceea ce privește investițiile, am reușit să acoperim din resurse proprii o datorie de 3,3 miliarde de lei vechi pe care o aveam la lucrarea de asfaltare a străzii Spiru Haret, investiție realizată anul trecut. În plus, cu ceea ce mai avem și cu ceea ce vom mai reuși să strângem la buget pe parcursul anului, ne propunem să asfaltăm un drum în satul Glavacioc, pe o lungime de 1 km”, declară primarul Niculae Vidan.

După sărbătorile de Paște va fi gata noul dispensar uman din localitate. Unitatea medicală a fost realizată cu fonduri de la Guvern prin PNDL și va fi cel de-al doilea dispensar din comună după cel din satul Glavacioc. În altă ordine de idei, după Paște, cetățenii comunei Ștefan cel Mare se vor bucura de o nouă zi de sărbătoare. Autoritățile locale vor organiza pe data de 19 mai o nouă ediție a Zilei Comunei Ștefan cel Mare, eveniment la care muzica, antrenul și voia bună vor transforma ziua într-o sărbătoare de neuitat.