bascov 1De Sfintele Sărbători de Florii, la Biserica de la Valea Ursului a fost organizată o ceremonie emoționantă, sărbătorindu-se totodată și hramul lăcașului de cult. După slujbă, enoriașii, alături de primar și consilieri locali, au mâncat, după datină, în Duminica Floriilor fiind dezlegare la pește, conform ritului ortodox.
”După ce vor trece Sărbătorile Pascale, vom continua vopsirea Bisericii la exterior și sperăm ca la următoarea Înviere să luăm lumină din altarul noii construcții, întru Slava lui Dumnezeu”, a spus primarul Dumitru Stancu.

Se reface Drumul Armatei
După alunecările de teren ce au avut loc în zonă de mai bine de 3 ani, locuitorii din Drumul Armatei au fost nevoiți să ajungă la proprietăți pe o rută ocolitoare. După îndelungi demersuri, drumul a fost preluat de administrația locală, putându-se astfel interveni pentru a remedia problema. ”Construim gabioane de susținere și șanțuri betonate pentru captarea apelor pluviale, iar drumul va fi reabilitat pentru asigurarea unei circulații optime. Nu se poate asfalta, din cauza faptului că este un drum de acces inclusiv pentru tancurile de la unitatea militară, dar se va pietrui și nivela”, explică primarul Gheorghe Stancu.
Concomitent, se desfășoară procedurile de licitație pentru asfaltarea tronsoanelor din Mica-Brăileni, iar în cel mult o săptămână vor fi scoase la licitație pentru modernizare drumurile Glâmboc Deal- Glâmboc Vale.