receaAdministrația comunei Recea a demarat în luna aprilie lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă în satele Orodelu și Deagu de Jos – cătun Găinești. Rețeaua este extinsă pe o lungime totală de 2,7 km, realizarea investiției fiind finanțată din bugetul local.
”În satul Orodelu sunt 80 de gospodării, iar în Deagu de Jos 25 de gospodării care vor beneficia de această investiție. Sperăm ca într-o lună de zile, la sfârșitul lunii mai, să fie totul gata. Aproape întreaga comună va fi racordată la apă prin realizarea acestei extinderi. Pasul următor este canalizarea”, declară primarul Marin Pană.

Pe parcursul lunii aprilie, angajații Primăriei Recea au efectuat o serie de lucrări de salubrizare pe DJ 504 prin strângerea și cărarea pământului de pe acostamentul drumului și defrișarea vegetației uscate în scopul asigurării bunei circulații.
În altă ordine de idei, după sărbătorile de Paște, începând cu data de 2 mai, în localitate vor începe lucrările de asfaltare a 4,8 km de drumuri comunale, proiect finanțat de Guvern prin PNDL 2. Potrivit autorităților locale, în prima fază se vor executa lucrările de artă (șanțuri, rigole, podețe, pregătire terasament), urmând ca în vară să se treacă la turnarea covorului asfaltic pe cele trei drumuri comunale incluse în proiect.