vulturestiÎn această primăvară, în comuna Vulturești vor demara mai multe proiecte menite să îmbunătățească condițiile de trai ale cetățenilor. Autoritățile locale vor să emită în luna aprilie ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a 5 km de drumuri locale, proiect finanțat prin PNDL 2. În aceeași lună urmează să înceapă și lucrările de suplimentare sursă și modernizare sistem de alimentare cu apă în satul Bârzești, investiție ce se va derula cu sprijinul Consiliului Județean.

”Intenționăm ca în luna aprilie să începem lucrările de asfaltare, însă totul depinde de aprobarea bugetului. Pentru a putea demara lucrările trebuie să achităm o taxă la Inspectoratul de Stat în Construcții, iar până nu avem bugetul aprobat, nu putem face acest lucru. Termenul de execuție a lucrărilor este de 2 ani. Pentru proiectul de modernizare a sistemului de alimentare cu apă din satul Bârzești sumele pentru demararea lucrărilor au fost repartizate de anul trecut și lucrările vor începe în scurt timp. Studiul de fezabilitate este făcut, se va organiza licitație pentru proiectare și execuție. Nu în ultimul rând, în perioada următoare vom implementa un proiect în scopul modernizării iluminatului public. Acesta se va derula cu fonduri europene prin AFIR. Reprezentanții instituției au făcut vizita în teren, ni s-au cerut anumite documente clarificatoare pe care le-am depus și urmează semnarea contractului de finanțare. Iluminatul public va fi modernizat de-a lungul DN și a DC 51 Vuturești-Bârzești”, declară primărița Irina Poșircă.
În perioada lunii martie, în comuna Vulturești are loc tradiționala curățenie de primăvară. Albia râului Argeșel a fost curățată, iar lucrări de salubrizare au loc și pe pâraiele din localitate. De asemenea, sunt decolmatate șanțurile, se fac igienizări la platformele de depozitare a gunoiului, iar cetățenii au fost înștiințați să se ocupe de curățenia din fața propriilor gospodării. Angajații de la Legea 416 participă la acțiunile de salubrizare a comunei, iar autoritățile locale au pus la dispoziție utilajele proprii. Totodată, drumurile din satul Huluba au fost pietruite în vederea asigurării unor condiții bune de circulație.